CROISETTEN GENOPFINDER SIN LEGENDE

Byen Cannes har påbegyndt et større renoverings- og ombygningsprogram for denne legendariske boulevard, en førende attraktion og nøglebeskæftigelsesgenerator, der afspejler byens rolle som et prestigefyldt, begivenhedsbaseret og offentligt mødested.
 
Arkitektkonkurrence: Vinderprojektet

Vinderprojektet i den store internationale arkitektkonkurrence arrangeret af kommunen blev afsløret i september 2022. Cannes byråd har sammensat et team af toparkitekter. Det berømte Atelier d'Urbanité Roland Castro og det internationale arkitektfirma Snøhetta – der stod bag store bedrifter som Times Square i New York, strandpromenaden i Thessaloniki i Grækenland og Oslo National Opera i Norge – har fået til opgave at udføre denne ekstraordinære, historiske projekt.

Efter restaureringen af det underjordiske vandnetværk (inklusive drikkevand, spildevand og regnvand) og oprettelsen af et thalasso-termisk netværk, der bruger vedvarende havenergi til at forsyne visse bygninger, herunder hoteller, er denne prestigefyldte renoveringsplan for La Croisettes offentlige områder begynder i begyndelsen af 2024.

La Croisette, stadig mere prestigefyldt og elegant

Ombygningsprogrammet for La Croisette, Cannes' verdenskendte promenade, er udviklet i samarbejde med Atelier d'Urbanité Roland Castro og Snøhetta i samarbejde med WSP, Observatoire International, JML Water Feature Design, Manifesto, Transitec og Cronos Conseil.

Dette projekt har til formål at genoprette prestige og elegance til strandpromenaden for at understøtte byens nøglemål og fortsætte det allerede igangsatte udviklingsarbejde.

Efter en perfekt formet kurve, La Croisette er en af slagsen. Midtvejspunktet langs bugten, cirka 1,5 km fra kysten, byder på en storslået udsigt over promenaden, La Golfe de la Napoule og Estérel-bjergene. La Croisette har en magisk og romantisk atmosfære. Med udsigt over Middelhavet antager byen en række farver, der ændrer sig, når solen går ned i horisonten, og inviterer dig til at gå ud og nyde en spadseretur langs denne unikke gangbro.

Forbedrer la Croisette...
Beskyttelse af dens identitet, forbedring af dets design, dets sikkerhedsniveau, belysning og naturlige landskaber, giver mere plads til fodgængere og gør det mere tilgængeligt at nyde på daglig basis såvel som til begivenheder... Dette er de vigtigste mål for dette projekt initieret af borgmesteren i Cannes, David Lisnard, for at genopfinde og fortsætte legenden om en af verdens mest prestigefyldte lokationer.

En legendarisk boulevard

Fra Palais des festivals et des congrès til Le Cap de la Croisette er denne 2,5 km lange boulevard, som er verdenskendt takket være den internationale filmfestival, vært for en række internationale begivenheder hvert år. Mens de nuværende faciliteter går tilbage til 1960'erne, stammer La Croisette fra slutningen af det 19.th århundrede, da Lord Brougham, forbløffet over bugtens skønhed, besluttede at slå sig ned der.

Gennem tiden har La Croisette ændret sig dramatisk, fra en malerisk kystvej til den livlige boulevard, den er i dag. På trods af at den er noget forældet, har den nuværende La Croisette-bebyggelse, med udsigt over strandrestauranterne, gjort det muligt at udvide promenaden. Mens det er fyldt med luksushoteller, butikker og andre attraktioner på bysiden, tilbyder kystsiden områder, hvor du kan nyde en spadseretur og nyde Middelhavets seværdigheder og lyde.

La Croisettes røde løber

Art Deco-design og byens luksushoteller har været inspirationskilder til at ombygge den prestigefyldte boulevard for at omdanne den til et grønnere, mere elegant og sikrere miljø med større komfort og nye faciliteter, samtidig med at dens rige historie fremvises.

Promenaden er klædt i en slående palet af rødt, der gentager det historiske Le Suquet-distrikt og Estérel-bjergenes intense farve. Den nye overflade, der går fra Palais des Festivals til Palm Beach, er en del af strandpromenadens fornyelsesprogram, der bidrager til La Croisettes legendariske elegance og styrker dens identitet. En række begivenheder markerer denne nye asfalterede overflade: The Spotlights, Art Deco-inspirerede brolægningsmotiver, angiver de vigtigste interessepunkter for besøgende, såsom hotellerne, adgangspunkterne til strandene og Palais des Festivals. Disse skaber små firkanter i nuancer af rød granit, pyntet med gyldne detaljer, som sætter scenen for La Croisettes overdådige karakter.

En linje af skræddersyede udendørs siddepladser, specielt designet til La Croisette, fuldender udviklingsprojektet. Ved at kombinere komfort og sikkerhed for besøgende kommer bænke med flydende konturer frem fra jorden og giver genlyd med Estérel-bjergene i det fjerne. Som en hyldest til byens historie markerer skyggefulde områder med art deco-accenter strandpromenaden. Vandelementer og vegetation bidrager også til en frisk følelse og følelse af velvære. Når natten falder på, skaber belysningen en ny stemning, der forbedrer rum, siddepladser og kunstværker, næsten som en del af et kunstgalleri. Hvert element er omhyggeligt designet som et byanlæg for at forbedre kvaliteten, komforten og den beskyttende karakter af rummene.

Nytænkning af mobilitet

Der er givet særlig prioritet til at skabe fredelige ruter, fælles rum og sikre gangstier. La Croisette-projektet involverer også en nytænkning af, hvordan trafikstrømmene styres. Det har betydet, at det er opdelt i kørebaner, der er reserveret til mere aktive transportformer, og sikret, at fodgængere og cyklister aldrig er i nærheden af køretøjer. En gangbro vil forbinde Le Square du 8 mai 1945 og Les Jardins Albert 1eh for at gøre det lettere for fodgængere at komme rundt. Som en del af en bæredygtig tilgang prioriterer den nye promenade blød mobilitet og opfordrer folk til at bevæge sig hen imod nul kulstof løsninger til at rejse rundt i byen. Udviklingsplanen vil også tage højde for boulevardens begivenhedsorienterede aspekt ved at tilpasse sig den lejlighedsvise tilstrømning af besøgende på grund af Cannes' livlige eventprogram.

En ode til Middelhavet

I disse fantastiske omgivelser kunne projektet ikke gå glip af muligheden for at hylde landskabet og den naturlige skønhed i Pays de Lérins og samtidig tage en seriøs og holistisk miljøtilgang.

Haverne er blevet nydesignet, så de generøst åbner ud mod både byen og havet. De er en del af promenadens flydende design og skaber kølige, afslappende steder til afslapning. Le Théâtre de la Mer (Le Square du 8. maj 1945) og dens terrasser, der styrter ud i Middelhavet, vender mod bugten og vender ud mod byen. Dette område er blevet et populært sted for festlige begivenheder.

For at komplimentere kystlinjen, pryder vandområder langs promenaden og i haverne, med spejle, vandfald, spil og endda skyer, området og skaber en forfriskende atmosfære. Disse funktioner fungerer ved hjælp af et smart bæredygtigt vandforvaltningssystem.

Derudover omfatter projektet store landskabsarealer med træbeklædninger, der hænger ud over store græsplæner og blomsterbede, med en farverig række af planter og arter, der er hjemmehørende i middelhavsklimaet. Denne overflod af frodig vegetation vil bidrage til La Croisettes termiske komfort ved at give naturlig skygge og skabe permeabel jord, der absorberer nedbør.

Et pulserende område at nyde året rundt

Disse grønne områder skaber fredelige områder at nyde i byen, for at passe til alles behov og aktiviteter, uanset om de nyder dem individuelt eller som en gruppe, i et beskyttet og indbydende miljø. Projektet har til formål at puste nyt liv i boulevarden for at skabe et levende, men blidt og inspirerende sted, fyldt med liv og socialt samvær.

Som et resultat bliver La Croisette ryddet for at gøre gangstierne mere brugervenlige og nemmere at følge. Belægningen på nordsiden er blevet lidt udvidet. Fodgængerfelterne foran hotellerne og større bygninger er blevet væsentligt udvidet og hævet for at gøre dem nemmere at se. Derudover er adgangspunkter mellem byen, strandene og strandpromenaden blevet forbedret og gjort mere sikre.

Ved at skabe en gangbro, som alle kan nyde, øger vi måderne, den kan bruges på, og opmuntrer derved til social interaktion. Projektet vil give faciliteter, der vil genoplive La Croisette fra Le Square Reynaldo Hahn til Le Cap. Le Miroir des Lauréats, en flade af vand ved foden af Palais des Festivals, afspejler stemningerne og silhuetterne på dette meget specielle sted. Haverne er blevet redesignet med flydende former for at skabe en behagelig og kontinuerlig vej fra Palais til La Promenade de La Croisette.

En ny pavillon vil være vært for et restaurantområde og aktiviteter for unge. Karrusellen er blevet bevaret, og Le Nuage de Jeux-legepladsen på Le Square du 8. maj 1945 er ved at blive renoveret. Og endelig er scenen i Théâtre de la Mer åben for alle slags kunstneriske forestillinger.

La Croisette er blevet forbedret med generøse og elegante faciliteter, som efterlader et varigt indtryk på besøgende.

La Croisette over tid…
En legendarisk boulevard etableret i midten af 19th århundrede er La Croisette et uovertruffent udstillingsvindue for fransk savoir-faire og luksus. Selvom det er et sted for internationale begivenheder, er det endnu vigtigere, et sted at nyde slentre, værdsat af befolkningen i Cannes og tilbedt af besøgende. Den har dog ikke gennemgået nogen strukturel udvikling siden 1960 og er gradvist forværret. Det er grunden til, at byen Cannes, med støtte fra Cannes Lérins Agglomeration, har lanceret dette omfattende renoveringsprogram.

Deltag i diskussionen

Sammenlign lister

Sammenligne
da_DKDA